groovediggers
homeaboutmusicpicturestournewscontactcontact

April 2007
Groovediggers geselecteerd voor de Nederlandse Jazzdag
Na aanvankelijk niet te zijn geselecteerd heeft de organisatie van de eerste Nederlandse Jazzdag (11 mei Amersfoort) toch besloten Groovediggers een podium te bieden op de Nederlandse Jazzdag.
Over de reden van deze nieuwe beslissing wordt door volgers van de band druk gespeculeerd. Vooralsnog zal het gissen blijven naar de waarheid en de geloofwaardigheid van sommige speculaties is bedenkelijk.
Zo kunnen we ons afvragen of Groovediggers met een bandkas van 300 euro werkelijk in staat geacht moet worden een voltallige selectiecommissie om te kopen. Ook over de feitelijke dreiging van het Groovediggers zelfmoord commando (GZC) kan getwist worden, hoewel geconstateerd kan worden dat ze de tijdsgeest mee hebben. De organisatie zelf beweert bij monde van Michel Peek dat het uitvallen van een andere band ruimte creŽerde voor het programmeren van Groovediggers. Maar goed, wat zou u zeggen in zijn plaats? De band zelf reageerde blij verrast op het nieuws. De vergelijking met het Deense voetbalelftal dat in 1992 aan het europees kampioenschap mocht deelnemen nadat JoegoslaviŽ was uitgevallen, was snel gemaakt. De Deense spelers moesten van diverse vakantiestranden worden teruggevlogen en ontnuchterd worden, maar werden daarna zonder veel moeite voor het eerst in hun geschiedenis Europees kampioen. Gevraagd naar de voetbaltechnische kwaliteiten van de band antwoordde de hangende spits: ĎWe kunnen geen bal raken, but weíll kick some Jazzí.


Maart 2007
Op woensdag 21 maart van 1900 tot 2000 uur zijn de groovediggers te horen op Podiumzweet op EnschedeFM

Februari 2007
Op woensdag 21 februari 2007 waren Frank en Jeroen te gast in een uitzending van het programma Jazzmeeting bij Radio Hengelo. Deze uitzending was geheel geweid aan Groovediggers. Frank en Jeroen werden geinterviewd over zaken als: Wie zijn de bandleden? Het muzikale concept, de ontstaansgeschiedenis van de band, muzikale inspiratiebronnen en voorbeelden, de composities, werkwijze, toekomstplannen, etc. De gesprekjes werden afgewisseld met muziek. Het was een gezellige, verrijkende en informatieve sessie, waarin we een leuke indruk hebben kunnen achterlaten van de band en van onze muziek. De uitzending is nogmaals te beluisteren / downloaden op www.jazzmeeting.nl onder broadcast > latest broadcasts.
 
  jazzmeeting  
 
nieuws uit 2006