groovediggers
homeaboutmusicpicturestournewscontactcontact

Nieuws uit 2006
Groovediggers start de voorbereidingen voor de debuut CD [november 2006]
Groovediggers heeft besloten om toe te gaan werken naar de opname van de eerste CD. Er zijn inmiddels voldoende goede composities en de band is goed genoeg op elkaar ingespeeld om een weerslag van de Groovediggers creativiteit vast te willen leggen.
Om tot het best mogelijke resultaat te komen is een tijdplan gemaakt dat voorziet in repetities en een oriŽntatie op wat het beste opnameproces zou kunnen zijn. Volgens deze planning worden de feitelijke opnames in maart '07 gemaakt. De vorderingen van dit proces zullen op deze plek te volgen zijn.


Groovediggers maakt vrienden op myspace [oktober 2006]
Sinds begin oktober heeft Groovediggers zich aangemeld bij myspace om zo contacten te leggen met gelijkgestemden, muziekliefhebbers, producenten, podia etc, etc. Nauwelijks een maand later constateren we dat we meer dan 500 vrienden hebben over de hele wereld (met een opvallend zwaartepunt in BelgiŽ) en dat honderden mensen de live opnames uit het Lambooijhuis hebben beluisterd.
Kortom: Groovediggers wordt gezien en gehoord en veel mensen hebben positieve reacties achtergelaten. Overtuig jezelf:
http://www.myspace.com/groovediggersnl

VJ Chris Knippers vult Groovediggers aan [september 2006]
De wens om met een VJ samen te werken bestond bij Groovediggers al langer, maar door de focus op het ontwikkelen van een goed repertoire was het er nog niet van gekomen om daadwerkelijk contacten te leggen en te gaan samenwerken. Een voor de hand liggende oplossing diende zich aan toen bleek dat de broer van DJ Merijn Knippers zich aan het bekwamen was om als VJ aan de bak te kunnen. Op 30 september is deze nieuwe samenwerking tijdens het Groovediggers optreden in het Lambooijhuis in Hengelo voor het eerst uitgeprobeerd. Zowel Groovediggers als Chris Knippers waren enthousiast over het resultaat en er zijn afspraken gemaakt om de samenwerking te verbeteren. Chris zoekt beeldmateriaal dat past bij een compositie en dat de sfeer en betekenis van het nummer ondersteunt.